Plinten Monteren

DÉ SPECIALIST IN HET SCHUREN EN BEHANDELEN VAN PARKETVLOEREN IN BEVERWIJK ÉN OMSTREKEN

Jaar Ervaring

Vloeren per Jaar

Vloeren behandeld

Plinten monteren door een professional

Wilt u graag plinten monteren op een mooie en strakke manier? Schakel dan een parketschuurspecialist in als Parket schuren Beverwijk. Wij kunnen voor u plinten op een nette manier plaatsen en zorgen voor een correcte afwerking. U bent verzekerd van een mooi eindresultaat.

Parket renovatie

Na verloop van tijd kan een houten vloer er minder mooi uitzien. Met goed onderhoud, kunt u schade beperken, maar op een gegeven moment zal de vloer toch achteruitgaan. Het is dan de hoogste tijd voor een uitgebreide parket renovatie door een schuur expert. De vloer wordt dan eerst helemaal netjes opgeschuurd, zodat deze er weer als nieuw uitziet. Wat daarna niet mag ontbreken zijn mooie plinten die het plaatje helemaal afmaken. De plinten zijn als het ware de lijst om uw vloer en deze moet er uiteraard net zo mooi, verzorgd en stijlvol uitzien. Plinten zijn er in tal van soorten, dus er is altijd een plint die past bij uw vloer. Bekijk voor inspiratie ons aanbod plinten!

 

MDF plinten

Wanneer u kiest voor plinten monteren, zijn er verschillende opties. Wij raden aan om te kiezen voor MDF plinten. Deze zijn sterk en duurzaam en daarnaast zien ze er ook nog mooi uit. Deze plinten worden altijd op maat gemaakt, zodat ze perfect passen in uw woning. Ons aanbod MDF plinten is werkelijk enorm. Zo kunt u kiezen voor plinten met een klassieke uitstraling, maar er zijn ook veel moderne of zelfs retro varianten. Naast stijl is er ook een enorme keuze wat betreft kleuren. Zo vindt u altijd een kleur plint die perfect aansluit bij uw vloer en overige interieur. Twijfelt u toch nog welke MDF plinten u het best kunt kiezen? Parketschuurspecialist Parket schuren Beverwijk kan u adviseren en helpen de juiste plinten te kiezen. Wij hebben ruim 25 jaar ervaring en helpen u graag bij het kiezen en monteren van de juiste plinten. Dat combineren we graag met het renoveren van uw huidige vloer of het leggen van een nieuwe vloer.

Z

GECERTIFICEERD PARKETTEURS

Onze ervaren parketteurs hebben 20 jaar ervaring in het schuren en behandelen van parket en zijn Gecertificeerd.

Z

OFFICIEEL ERKEND SPECIALIST

Wij zijn officieel erkend specialist en zijn onderscheiden op de 5 punten, Goed Advies, Vakmanschap, Kwaliteit, Service en Garantie.
Z

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wanneer u een offerte aanvraagt of een afspraak met ons maakt dan komen wij altijd vrijblijvend bij u langs op locatie voor een vloerinspectie.

Z

SCHERPE & DUIDELIJKE OFFERTE

Wanneer u een vrijblijvende offerte bij ons aanvraagt ontvangt u deze met daarin meegenomen een scherpe prijs en binnen 1 dag per mail.

Plinten monteren: hoe gaat dat in zijn werk?

Plinten monteren is iets dat Parket schuren Beverwijk altijd op zeer vakkundige wijze doet. We werken volgens een vaste werkwijze, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Het plaatsen van plinten doet u pas als de vloeren en muren helemaal in orde zijn. Het is als het ware de laatste afwerking. Kabels en naden kunnen op deze wijze netjes worden weggewerkt. De juiste plintlatten zorgen ervoor dat er niets meer zichtbaar is. Let er op dat u altijd voldoende materiaal heeft. Wij gaan ervanuit dat u het best 10% extra materiaal kunt bestellen, omdat bij het verzagen altijd wel wat materiaal verloren gaat. Vervolgens begint het altijd met het verstekzagen. Het zagen van plinten op deze manier zorgt voor de best mogelijke afwerking. De meeste verstekken worden onder 45 graden gezaagd. We plaatsen plinten die op elkaar aansluiten altijd in verstek tegen elkaar. Deze plaatsen we niet “koud” tegen elkaar aan. Vervolgens worden ze licht geschuurd, zodat de plinten een geheel worden. Daarna zit de klus er nog niet op. De afwerking is minstens even belangrijk.

Afwerking van de plintlatten

Vaak wordt gebruik gemaakt van grondverf op waterbasis. Deze wordt op de plinten gespoten. Voor het aflakken of verven is het belangrijk dat de plinten nog licht geschuurd worden. Vervolgens worden plinten vetvrij gemaakt en voorgelakt. Pas dan zijn ze klaar voor het aflakken of verven.

Hoe bevestigt u het best plintlatten?

Er zijn twee opties voor plinten monteren. U kunt ervoor kiezen ze te lijmen, maar het is ook mogelijk om ze vast te schroeven. Dit raden wij niet aan, omdat je dan de boorgaatjes in de plinten ziet. Deze moeten dan later nog worden weggewerkt. U kunt ze vullen, maar dit moet daarna dan ook nog geschuurd en afgewerkt worden. Het kost dus veel meer tijd en moeite dan wanneer wij het lijmen. Dat raden we dan ook altijd aan. Wanneer u kiest voor lijmen, is het belangrijk dat de muur en achterkant van de plintlatten schoon, droog en vet- en stofvrij is. Zo werkt de lijm optimaal. We zorgen dat de plinten goed worden vastgezet, ook bij de randen en hoeken. De plinten zitten met de juiste lijm direct binnen 1 seconde op de juiste plek. Daarna is nog wel wat geduld nodig. Gemiddeld duurt het 24 uur voordat de lijm volledig hard is geworden. Houd er dus rekening mee dat de afwerking altijd even op zich laat wachten, nadat de plinten zijn gemonteerd.

Vrijblijvende Offerte Aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Behandeling met Olie

Behandeling met Lak

Behandeling met Wax

Tips bij plinten monteren

Wij raden aan plinten monteren altijd uit te besteden aan een professional. Dan bent u verzekerd van het mooiste resultaat en weet u zeker dat de kwaliteit hoog is. Mocht u toch zelf aan de slag willen, geven we u een aantal tips die u zeker niet mag vergeten. Ten eerste is het aan te raden de plinten altijd al op voorhand te schilderen. Dan hoeft u achteraf ook niet alles nog af te plakken. Kies daarnaast voor de juiste materialen. Zorg voor Schilderskit en kies de juiste lijm. En is er nu toch geknoeid op de muur of vloeren? Als de lijm nog niet droog is, dan kunt u deze nog gemakkelijk verwijderen met speciale reinigingsdoekjes. Doe dit wel meteen, voordat de lijm hard is geworden.

Advies van een professional

Mocht u plinten monteren nu toch liever uitbesteden, dan helpen wij u graag. Wij adviseren u graag hoe u het best de plinten kunt monteren en wat het beste bij uw vloer past. Daarnaast zorgen wij voor een perfecte montage van de plinten en werken we deze netjes voor u af, zodat de plinten een prachtige omlijsting vormen voor uw vloeren. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op, dan vertellen wij u graag meer. Hopelijk zien wij u snel!